Delavnice za OŠ in SŠ

FILMSKA DELAVNICA LUKSUZ PRODUKCIJE

(enodnevna delavnica za učence 9. razredov in srednješolce)

Naš svet postaja vse bolj odvisen od vizualnih medijev in komunikacije. Filmsko ustvarjanje zajema raznolike elemente, začenši z učinkovitim narativom, ki mu sledi ustvarjanje zgodborisa, pisanje scenarija, snemanje in montaža, dokler ne ustvarimo zaključnega filmskega izdelka. Uspeh pri tem zahteva kreativne, literarne, logistične in tehnične veščine.

Filmske delavnice Luksuz produkcije otrokom in mladostnikom omogočajo učno okolje, v katerem se lahko pobliže seznanijo z umetnostjo in obrtjo ustvarjanja filmskih ter medijskih vsebin, in možnost razvoja lastnega glasu in kreativnosti.

Približati jim želimo različna digitalna orodja vizualnega upovedovanja, snemanja in montaže ter jim vzporedno pomagamo tudi pri večanju njihove socialne občutljivosti, osveščenosti in družbene, politične, kulturne angažiranosti.

Izkušeni mentorji vodijo udeležence skozi vse faze procesa filmske produkcije. Mentorji na naših delavnicah so usposobljeni profesionalci različnih področij filmske produkcije kot tudi prostovoljci Evropske solidarnostne enote (ESE).

Program je zasnovan za učence 9. razredov OŠ in dijake, ki jim želimo približati in demistificirati profesionalni proces filmske in medijske produkcije. Mladi se tako preko raznovrstnih praktičnih aktivnosti učijo kreativnosti in timskega dela, številnih novih veščin in znanj ter krepijo svojo domišljijo, s tem pa si utirajo pot do bodočih izobraževalnih, kariernih in življenjskih uspehov.

 

Okvirna vsebina delavnice:

*”Filmski jezik”, zvrsti, stili in žanri
* Nastopanje pred kamero (filmska igra)
*Storytelling (pisanje zgodbe, scenarija)
*“Storyboard”: grafična organizacija sekvenc filma
*Spoznavanje kamere, kadrov, planov, kotov kamere, gibanja, kompozicije, osvetlitve
*Snemanje zvoka
*Vaje iz snemanja prizorov
*Snemanje in montaža posnetega filma

 

Stroški enodnevne delavnice so 80 eur + potni stroški

(omejeno število delavnic je sofinanciranih s strani Urada RS za mladino in Slovenskega filmskega centra in jih lahko izvedemo brezplačno)

 

 

Več informacij:

luksuz.produkcija(afna)gmail.com

www.luksuz.siwww.filmska-sola.si

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh