DoKKU 21: Mednarodna delavnica dokumentarnega filma v Krškem

Mednarodna delavnica DoKKu se bo odvijala v Krškem od 11. do 24. julija.

Še vedno imamo nekaj prostih mest za mlade iz Srbije, Hrvaške, Irske in Slovenije!

 

O DELAVNICI

V  dneh od  11. do 24. julija 2021  se bodo mladi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Irske … iz različnih etničnih, nacionalnih, kulturnih in družbenih okolij z uporabo medijev osredotočili na socialno-ekonomske ovire. Preučili bomo, kako lahko kot ustvarjalci dokumentarnih filmov v različnih medijih sodelujemo v javnem življenju. Projekt bo potekal v Krškem (Slovenija).

Skozi praktične delavnice o snemanju kratkih video dokumentarcev bodo mladi pridobili medijske veščine, ki jim bodo omogočile bolj slišen glas v širši javnosti. Naši izdelki – video in filmski dokumentarci – bodo predstavljeni na zadnji javni projekciji, ki ji bo sledila razprava. Kasneje bodo prikazani na različnih filmskih festivalih, javnih projekcijah in internetu.

Z izmenjavo upamo, da bomo spodbujali in razvijali večjo sposobnost komunikacije med posamezniki iz različnih kultur, prožnejši odnos do konteksta kulturne raznolikosti tako v Sloveniji kot tudi v drugih evropskih državah ter prepoznavanje skupne dediščine človeštva .

 

Projekcije filmov 

Vsak večer bodo potekale projekcije filmov, ki so jih posneli udeleženci v njihovih državah. Projekcijam bodo sledili pogovori  z avtorji.

 

DELAVNICA

Glavna dejavnost celotnega projekta bo delavnica dokumentarnega filma. Ideja je, da bomo v prvih dneh imeli uvodne ure, iskanje in razpravljanje o potencialnih temah – idejah za dokumentarne filme, kasneje se bomo razdelili v manjše skupine 3-4 ljudi in pričeli snemati. Zadnji dnevi bodo čas za video montažo. Prisotni bodo mentorji – filmski režiserji Želimir Žilnik, Boris Petkovič, Marko Cvejić, Miha Možina, DOP Jure Černec in uredniki Marija Kovačina, Nemanja Babić, ki bodo pomagali v vseh fazah snemanja filmov.

Glavna ideja za izbiro tem za filme na delavnici in video posnetke je odraz družbe skozi oči mladih. Hkrati bo to tudi vaš izraz, kdo ste, kaj se ukvarjate, za kaj se zavzemate. Način, kako proizvajamo, porabimo in reagiramo na medije, je lahko dramatično drugačen. Vse te razlike bodo vgrajene v izdelke naših delavnic.

Radi bi vas spodbudili, da imate lastne ideje. Nekaj, za kar menite, da je pomembno in bi to radi pokazali širši publiki. Nekaj, za kar menite, da bi moralo biti bolj vidno in o tem razpravljati v javnosti. Nekaj, kar v osrednjih medijih nima dovolj prostora in menite, da bi si to moralo zaslužiti.

Ker je včasih težko najti idejo v tako kratkem času, še posebej v novem okolju, bomo povabili nekaj krajanov, ki bodo predstavili nekaj idej in predlogov za možne teme.

 

Končna projekcija

Ob koncu (22. julija) bo javna projekcija filmov, ki jih bomo posneli. To pomeni, da pričakujemo, da svoje projekte – filme n filme in videoposnetke zaključite isti dan pred 17.00.

 

PRIHOD:
Udeleženci naj prispejo v hostel 11. julija, po možnosti pred večerjo ob 19h

ODHOD:
Delavnica se uradno zaključi 24. julija po zajtrku.

LOKACIJA

Hostel – Mladinski center Krško, Cesta krških žrtev 105, 8270 Krško

POTOVANJA:

Z letališč lahko enostavno in poceni dosežete Slovenijo z nizkocenovnimi prevozi, kot je GoOpti (www.goopti.com), nato pa pot do Krškega nadaljujete z vlakom http://www.slo-zeleznice.si

 

 

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh