18. Luksuz festival poceni filma v Krškem

18. LUKSUZ FESTIVAL FILMA  je v letu 2020 dobil digitalno preobleko. Filmski program zajema več kot 40 kratkometražnih in nizkoproračunskih filmov mladih avtorjev med 10. in 35. letom starosti iz 10 različnih držav, ki so nastali v nekomercialnem in neinstitucionalnem okviru. Pridružite se nam na avdiovizualnem popotovanju preko FB Live Streams in Youtube kanala Luksuz produkcije med 6. in 22. novembrom 2020

 

Letošnji filmi bodo naslovili problematike osebnih svoboščin, ideologije, avtonomije in družinskih vezi. Program je sestavljen iz uveljavljajočih se filmskih  ustvarjalcev, kot tudi igranih in animiranih filmov najmlajših avtorjev. Dodatni program vključuje tudi sekcijo glasbenih videospotov. 

 

Posebno pozornost smo namenili delom, ustvarjenih v okvirih izobraževalnih programov, saj želimo otroke in mladostnike spodbujati k razvijanju njihovega filmskega znanja v teoriji in praksi. V sodelovanju s filmskim krožkom Ostrenje pogleda bomo mladim ljubiteljem filma omogočili sodelovanje na analitični delavnici. Vabimo zaposlene na področju filmske vzgoje k sodelovanju pri razpravi o vlogi mentorstva v filmskem ustvarjanju in delu z mladino.

 

Med 11. in 13. novembrom so filmski programi in pogovori z avtorji organizirani v sklopu Tedna slovenskega filma 2020.

 

 

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh