Filmi Luksuz produkcije v Bazi slovenskega filma: program DOKgodek

V 2021 je v Bazi slovenskih filmov zaživel nov program slovenskih dokumentarnih filmov DOKgodek. Vsak vikend, z začetkom v petek ob 20.00 uri in zaključkom v nedeljo ob polnoči, je brezplačen dostopen kuriran izbor slovenskih dokumentarnih filmov.
Med njimi si lahko ogledate film Luksuz produkcije, Tekma oskrbnika trave. Dokumentarni film, ki so ga na delavnici dokumentarnega filma DoKKu 2019 v Krškem posneli Jaka Prosenik, Caleb Murtagh, Christiaan Humbs-Steinbeck.

Prav posebna tekma za oskrbnika trave na krškem stadionu. Marjan Jazbez, bolj znan kot “Gasho”,  Krčan, ki je svoje delovno življenje posvetil travi lokalnega stadiona. Ko se igra začne, je njegovega dela konec, vendar rezultat igre vseeno vpliva na njegovo ustvarjanje. Protislovje je v kratkem obdobju, ko igralci uničijo njegovo igrišče, na drugi strani pa v dolgem obdobju, da dejansko ustvari prave okoliščine. Tokrat množica ni prišla navijati za nogometaše, ampak se pokloni človeku, ki ima ključno vlogo pri omogočanju vsega tega.

DOKgodek organizira zavod Filmoteka, v okviru projekta Baza slovenskih filmov v sodelovanju z mednarodnim festivalom dokumentarnega filma Dokudoc, ki ga že 10 leto organizira  Mitra, društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga.
Film si bo možno preko spletne povezave ogledati samo iz Slovenije.

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh