Sprejemamo prijave na mladinsko filmsko delavnico v Galeriji Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki

Filmske delavnice Luksuz produkcije otrokom in mladostnikom omogočajo učno okolje, v katerem se lahko pobliže seznanijo z umetnostjo in obrtjo ustvarjanja filmskih ter medijskih vsebin, in možnost razvoja lastnega glasu in kreativnosti.” 

 

DZMP Luksuz produkcija iz Krškega vabi vse mlade na brezplačno filmsko delavnico, ki bo potekala

28.6. – 1.7.2022,  v Galeriji Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki.

Prijave sprejemamo na:  luksuz.studio@gmail.com

Delavnice Luksuz produkcije potekajo predvsem v obliki praktičnega dela pod mentorstvom mednarodne ekipe filmskih ustvarjalcev ter ustvarjalk. Udeleženci in udeleženke se bodo razdelili v manjše skupine, v katerih bodo posneli kratke filme na osnovi njihovih idej. Dobili bodo priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka..

Poleg kreativnega dela, sodelovanja z novimi ljudmi in dela v skupini, so delavnice običajno za udeležence posebna izkušnja, saj veliko naših mentoric prihaja iz različnih držav iz celega sveta in v našem društvu opravljajo prostovoljno službo (Evropska solidarnostna enota). Naše delavnice zato potekajo tudi v angleščini, pri tem po svojih najboljših močeh naredimo vse, da bi se vsi udeleženci počutili udobno ter da njihove izkušnje in učenja ničesar ne bi omejevalo.

 

Okvirna vsebina delavnic:

*”Filmski jezik”, zvrsti, stili in žanri

* Nastopanje pred kamero (filmska igra)

*Storytelling (pisanje zgodbe)

*“Storyboard”: grafična organizacija sekvenc filma

*Spoznavanje kamere, kadrov, planov, kotov kamere, gibanja, kompozicije, osvetlitve

*Snemanje zvoka

*Snemanje in montaža posnetega filma

Mladinske filmske delavnice

 

Filme, ki so nastali na mladinskih filmskih delavnicah Luksuz produkcije, si lahko ogledate na našem Youtube kanalu: https://www.youtube.com/user/dzmpkrsko

Kako potekajo mladinske filmske delavnice Luksuz produkcije? Oglejte si https://www.youtube.com/watch?v=SZr67I9F8M8&feature=emb_title

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh