Filmska delavnica v Tolminu, Sajeta Festival

Luksuz  produkcija je v sodelovanju s Sajeta Art & Music Festival izvedla filmsko delavnico za mlade iz tujine. Kot so Avstrija, Nemčija, Srbija, Tunizija in  Grčija.

 

Sajeta Art & Music Festival združuje slovensko in tujo produkcijo underground glasbenih praks. Festival ima različne glasbene zvrsti, kot so elektronska glasba, jazz, rock, etno ali klasika, v središču katerih je eksperimentiranje in ustvarjalnost. Čeprav glasba predstavlja velik del programa, je spekter umetniških oblik na festivalu širši: na festivalu imajo svoje mesto med drugim film, multimedija, poezija, kiparstvo, performansi, ples in grafika.

 

Ena izmed njih je bila filmska delavnica. V treh dneh so mladi dobili priložnost, da se najprej seznanijo z nekaterimi teoretičnimi osnovami, koraki filmskega procesa in ključnimi elementi filmskega jezika. Kot so kompozicija, kadriranje, osvetlitev, zvok, vrste montaže. In z nabranim znanjem smo začeli razvijati ideje in navdih dobili na festivalu Sajeta, ki se je nahajal na čudoviti lokaciji ob reki. Ob koncu delavnice je vsakemu od udeležencev s pomočjo mentoric ESC prostovoljk (Kaja Rakušček, Diana Shikhalieva) uspelo posneti kratek film po navdihu festivala Sajeta Art & Music.

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh