Mladinska oddaja

Mesečna mladinska video  MLADINSKA ODDAJA na kanalu Luksuz produkcija Youtube.
Mladinska video revija MLADINSKA ODDAJA (Mladinska oddaja) je ustvarjalno sodelovanje med mladimi ustvarjalci filmov / videov, ki kot prostovoljci Evropske solidarnostne enote prihajajo v Krško, njihovimi vrstniki in različnimi skupnostmi po vsej Sloveniji.
Mladinska oddaja vsak mesec predstavlja zbirko pričevanj, izkušenj in zgodb resničnih in ne tako resničnih dogodkov, ljudi in krajev, ki mladim – tako sodelujočim kot gledalcem – ponujajo vsaj potencial za kulturno in družbeno udeležbo in samozastopanje. . Proces dela pri mesečnih številkah Mladinske oddaje se odziva na prakse ljubiteljske filmske / video produkcije, ki temeljijo na konceptih, kot so soustvarjanje, sodelovanje in angažiranost, ko mladi nastopajo kot filmski / video ustvarjalci in od začetka razvijajo kratke videoposnetke. Mladi dobijo pomoč pri uveljavljenih strokovnjakih iz industrije, kot so filmski režiserji, filmski režiserji, uredniki in novinarji na vseh stopnjah snemanja videov za Mladinsko oddajo. Mentorji pomagajo mladim pri (ne) pokrivanju premalo prijavljenih vprašanj in lokalnih zgodb, eksperimentiranju z novimi formati pripovedovanja zgodb in razvoju veščin za neodvisno medijsko produkcijo.

 

 

Od leta 2002 Mladinska oddaja mlade vabi k sodelovanju med narodi, generacijami in identitetami, da bi poudarili rešitve skupnih izzivov in se osredotočili na ljudi, skupnosti in njihove zgodbe. Predolgo so glavni mediji zaskrbljeni, da ohranjajo status quo, kar je bolj donosno za poslovni svet, pri čemer ne upoštevajo večje slike in medsebojne povezanosti ljudi, ki živijo po vsem svetu. Mladinska oddaja je tu, da jo izzove s spodbujanjem mladih, da dejavno sodelujejo pri oblikovanju medijske krajine in tako postanejo aktivni udeleženci v svojem okolju.

 

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh