Luksuz produkcija že devetnajsto leto zapored omogoča tako uveljavljenim kot neuveljavljenim filmskim ustvarjalcem z vsega sveta, da na Luksuz Festivalu Poceni Filma predstavijo svoje izdelke. Kot že ime festivala namiguje, so dobrodošli filmi nizkoproračunske produkcije, kjer sta improvizacija in optimalni izkoristek prostora, časa in sredstev še kako pomembna.

 

O FESTIVALU

Letošnja edicija Luksuz festivala poceni filma se bo odvijala v dvorani mladinskega centra Krško, 18. decembra od 15h naprej. Vstop na vse projekcije je brezplačen.

 

“Digitalna demokratizacija”, pocenitev in dostopnost tehnike omogočajo mladim in še neuveljavljenim ustvarjalcem, da lahko sebe in svojo dejavnost, poglede, stališča, kritiko ipd. artikulirajo (tudi) skozi sodobne medije – video, film, internet …

Luksuz festival poceni filma želi prikazati kratkometražno in nizkoproračunsko produkcijo domačih in tujih avtorskih, alternativnih, aktivističnih filmov in videov, predvsem mlajših avtorjev (do 30 let), ki nastajajo v tradicionalnih ali “garažnih” produkcijah,  v okvirih nekomercialne, avtorske neinstitucionalne produkcije in pomenijo alternativno kulturno medijsko podobo sicer dominantni množični uradni distributerski ponudbi.

 

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh