Mednarodna delavnica dokumentarnega filma v Krškem: DoKKu 2021

DZMP Luksuz produkcija iz Krškega vabi zainteresirane mlade med 18. in 30. letom starosti na mednarodno delavnico dokumentarnega filma, ki bo potekala v Krškem med 11. in 24. julijem pod vodstvom mentorjev režiserja Želimira Žilnika, enega največjih imen jugoslovanskega filma, ter režiserjev Mihe Možina, Borisa Petkoviča, Marka Cvejića. Mentor za kamero bo direktor fotografije Jure Černec, mentorja za montažo pa bosta Nemanja Babić in Marija Kovačina

 

Delavnica dokumentarnega filma je tradicionalna večdnevna delavnica, kjer se mladi ustvarjalci in ustvarjalke podajo na lov za različnimi družbeno socialnimi temami, ki jih nato predstavijo v kratkih filmih.

 

Delavnica bo potekala vsakodnevno med 9. ter 20. uro v prostorih Mladinskega centra Krško ter na terenu. Bivanje je organizirano v prostorih Mladinskega centra Krško.

 

Imamo še nekaj prostih mest, če ste zainteresirani pišite na: luksuz.produkcija@gmail.com.  

Prijava mora vsebovati osebne podatke (ime, priimek, starost, kraj bivanja, tel. štv., email) ter par besed o tem, zakaj bi se pridružili delavnici. 

www.luksuz.si/dokku-21

Oglejte si, kako je potekala mednarodna delavnica dokumentarnega filma v Ljubljani leta 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=cJknr7JHQ2k

 

Luksuz produkcija je že od leta 1997 produkcijska znamka Društva zaveznikov mehkega pristanka (DZMP) iz Krškega. Njihovi prostori so postali pomembna “medijska učilnica” za mlade avtorje in produkcijski center za nove generacije filmskih ustvarjalcev. Luksuz produkcija je v Sloveniji ena izmed pionirjev demokratizacije filma kot medija.

 

filmi LUKSUZ PRODUKCIJE 

Več kot tisoč udeležencev filmskih delavnic in prostovoljcev DZMP Luksuz produkcije je tekom različnih projektov v zadnjih dvajsetih letih ustvarilo stotine kratkih filmov. Kratki filmi Luksuz produkcije gostujejo na filmskih festivalih povsod po svetu, pri tem pa osvajajo tudi nagrade in prinašajo priznanje ter vidnost uveljavljajočim se mladim avtorjem. Luksuz produkcija je na 16. festivalu slovenskega filma prejela nagrado Vesna za posebne dosežke za “serijo angažiranih dokumentarnih intervencij, v katerih pripeljejo film na ulico in ulico v film” 

VEČ O DELAVNICI:  https://www.luksuz.si/dokku-2021/

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh